Åløkkens Fysioterapi vedr. Corona/Covid-19 Læs mere her

Osteoporosehold (knogleskørhed)

Der er god evidens for træning med osteoporose fordi:

  • Tilpasset træning medfører at knoglemassen bedre kan vedligeholdes hos osteoporose patienter da de udsættes for approksimationer/vægtbæring hvilket forskningsmæssigt er dokumenteret at have god effekt. Læs mere om det her. 
  • Større styrke i de knogler og led-stabiliserende muskler, vil medføre at personen bedre kan styre og koordinere bevægelse på en måde, som er sikker/skånsom. Sagt lidt metaforisk: ”Træning giver gode barduner til at holde på det lidt skrøbelige stillads/skelet”.
  • Bedre Balance: Træning af balancen vil medføre mindre fald-risiko, samt også gavne koordineringen ved afværgereaktioner.
  • Udholdenhed bedres hvilket er af betydning, da en person vil reagere langsommere og mindre hensigtsmæssigt, hvis vedkommende er udmattede.

Generelt kan de fleste med osteoporose have effekt af vores træning. Men da det stadie osteoporosen er på, er af betydning for vores anbefaling af øvelses-valg og holdvalg er det vigtigt at du kontakter klinikken først for at vi kan fastsætte hvad som vil være relevant og hvad vi kan tilbyde netop dig.

Du kan deltage på vores osteoporosehold hver mandag (10-11), torsdag (10:30-11:30). Desuden åbner vi op for en yderligere holdtræningsdag, hver fredag (10-11) – efter sommerferien.

Er i en gruppe på 6 personer og derover, vil vi forsøge at finde en tid, som kan tilpasses til jeres gruppe – efter behov.

Beskrivelse af holdtræningen

Træningen på Osteoporosehold er specifikt målrettet borgeren med knogleskørhed. Træningen bliver sammensat, så der bliver taget hensyn til deltagernes individuelle belastbarhed, som afgøres af hvor fremskreden deres osteoporose er – og hvor god formen er. Derfor er det også vigtigt – hvis Du er interesseret at deltage – at du tager kontakt til klinikken og får en vurdering af om holdtræningen er noget for dig.

Træningen forgår på små hold med maksimalt 10 deltagere hvor fysioterapeuten har tid og mulighed for at vejlede og tilpasse til den enkelte. Det sikrer god kvalitet og et mere sikkert miljø at træne. Samtidig giver det god holddynamik, hvor der også er plads til lidt socialt og lidt sjov.

Der er god forskning til grund for at en kombination af den rigtige træning, behandling (Medicinsk) og ernæring kan stoppe – og i nogle tilfælde bedre osteoporosen. Vores træning tager udgangspunkt i den forskning og i de kurser vi har været på via osteoporoseforeningen, og også i vores erfaring gennem flere år med osteoporosehold. Her har vi udviklet et rigtigt godt koncept, som vi har mange anbefalinger og roser fra tidligere deltagere.

Hvem kan have gavn af træning på osteoporosehold

Træningen er målrettet dig med osteoporose i let til moderat grad. Vi har dog flere med moderat til svær osteoporose som deltager på holdene – her ligger der dog en længere og grundig udredning ift. egnethed forud for dette.

Herfor råder vi altid til at man bestiller en konsultation hos enten Kenneth eller Mads til vurdering af, hvorvidt man er egnet til holdtræningen, og hvilket hold der kunne passe – inden man møder op for at deltage. Er du i tvivl så kontakt os for yderligere information.

Hvorfor skal man vælge osteoporoseholdet hos os

Man skal vælge klinikkens osteoporosehold, hvis man ønsker professionel træning med målrettet fokus på knogleskørhed i et sikkert og tilpasset miljø. Vores undervisende fysioterapeuter har både god uddannelse og erfaring, til at sammensætte en effektiv, og sjov træning, hvilket gør træningen til noget mange glæder sig til hver gang.

Vi har mange gode og dejlige anbefalinger fra deltagerne på vores hold som vi er stolte af. Dette taler for sig selv synes vi.

Vores erfaringer med osteoporoseholdet

Der er slet ingen tvivl om at det betaler sig at træne på vores osteoporosehold, når man ligger på et niveau, hvor det giver mening at træne her.

Vi ser både bedre dagligdagsfunktioner, og mindre angst for at falde, da vi træner med en bedre balance og koordination på holdet.

Gennem træningen opnår man bedre styrke og styrke i kroppens stabiliserende muskulatur, hvilket også gavner ift. rigtigt mange andre gener som f.eks. rygsmerter, hofteproblemer, slid og meget mere. Samlet medfører træningen, at man kan mere i hverdagen, eller at man som minimum ikke bliver dårligere, hvilket i sidste ende sikre livskvalitet.

Samarbejde med osteoporoseforeningen

Vi har deltaget på kurser målrettet fysioterapeuter ift. behandling og træning af patienter med osteoporose. Vi samarbejder med den lokale patientforening for osteoporose i Odense. Herudover har Kenneth holdt flere foredrag om netop dette emne i flere patientforeninger.

Kort sagt, her får du god og professionel rådgivning, og træning af erfarne fysioterapeuter på området.

Ønsker du at deltage på vores ryghold, skal du tage kontakt til os på telefon 36896666.