Åløkkens Fysioterapi vedr. Corona/Covid-19 Læs mere her

Ryghold

Vores Ryghold tager udgangspunkt i den nyeste forskning på området bl.a. GLA:D® Ryg, men også baseret på vores egne erfaringer gennem de sidste 18 år.

Holdtræningen tilbyder ryghold på tre forskellige niveauer. Træning er oplagt valg for dig, som døjer med tilbagevendende rygsmerter. Men også for dig, som er for dårligt koordineret over hofte, ryg, skulder og nakke. Dette fordi at træningen sigter mod generel bedre funktion, da det ikke er nok kun at træne ryggen, hvis rygsmerter skal nedbringes.

Vores ryghold i Odense har kørt i mange år, og de enkelte fysioterapeuters evner til at tilpasse træningen, og gøre den sjov samt udfordrende er kun blevet bedre over tid. Vi leverer her en ydelse, som vi er stolte af, og som mange mennesker kan anbefale.

Du kan deltage på rygholdet hver mandag (17-18) og tirsdag (10-11).

Er i en gruppe på 6 personer og derover, vil vi forsøge at finde en tid, som kan tilpasses til jeres gruppe – efter behov.

OBS: Der er ryghold på to forskellige niveauer, så vi har forventeligt også et hold, der passer dig.

Beskrivelse af træningen på rygholdet

Dette hold har til formål at styrke deltagernes generelle rygsundhed. Vores evne til at bruge vores ryg på en god måde afhænger ikke alene af at have en stærke muskler her og være godt koordineret, men også af at have tilsvarende funktion over hofte, skuldre og nakke. Herfor indgår træningen af disse områder også i vores træning på dette hold og det har vi god erfaring med da holdene har kørt med god effekt over de sidste 18 år.

Der er over den tid sket en optimering af vores træningen på holdet hvorfor der er elementer fra forskellige rygkoncepter inkorporeret i træningen. Af disse koncepter kan nævnet GLA:D® Ryg, Fysio-pilates, Inner-Unit/Core træning og flere anerkendte koncepter. Vi vælger bevist ikke kun at gøre brug af et koncept da vi mener at dette låser os for meget i vores øvelsesvalg og begrænser os i at sammensætte den bedst mulige træning for det enkelte hold og individuelle deltager.

Hvem har glæde af at deltage på vores ryghold

Holdene er egnet for Dig som har uspecifikke rygsmerter men også for dig der har tilbagevendende rygproblemer grundet specifikke problematikker som feks. discusprolaps, scoliose og Mb. Scheuermann ol.

Vi har tre forskellige niveauer af ryghold så uanset om Du er utrænet eller hvis du lige mangler det sidste til at få 100% styr på ryggen så har vi et egnet hold.

Har du en helt ny væsentlig rygproblematik som feks. discusprolaps, akut lændehold, hekseskud eller lignende så foreslår vi at Du bestiller en førstekonsultation hos en af vores dygtige fysioterapeuter inden du kommer til holdet. Er du i tvivl om hvorvidt rygtræning er egnet for dig anbefaler vi også dette.

Hvorfor skal du vælge vores Ryghold

Du skal vælge vores ryghold hvis du er motiveret for at træne dig til en bedre ryg på hold vejledt af nogle af Odenses bedste og mest erfarne fysioterapeuter. Da vi kun har små hold på maksimalt 10 deltagere, har fysioterapeuten tid til at holde øje og vejlede den enkelte hvilket sikre kvalitet i din træning. Dette får du ikke i et fitness center hvor der ofte er mellem 20-40 deltagere på sådanne et hold. Du skal også vælge rygtræning hos Åløkkens fysioterapi hvis du vil sikre dig ærlig, professionel og effektiv undervisning og vejledning, vores fysioterapeuter hører til de bedste og mest erfarne på området og vi siger fra hvis vi ikke mener at Du vil have gavn af holdtræningen.

Vores erfaringer med rygholdet

Generelt har vi meget gode erfaringer med vores ryghold ift. genoptræning af rygproblemer på næsten alle niveauer. Vi har mange eksempler og anbefalinger fra deltagere der har haft rigtig god effekt af træningen og i dag enten ikke har flere rygproblemer eller har opnået et så godt niveau som muligt ift. den rygskade de har pådraget sig. Vores rygholdtræning er en positiv og god oplevelse og de små hold giver en god holddynamik, hvor der er plads til lidt sjov også hvilket gør at træningen går lettere og man glæder sig til at komme igen.

Ønsker du at deltage på vores ryghold, skal du tage kontakt til os på telefon 36896666.