Åløkkens Fysioterapi vedr. Corona/Covid-19 Læs mere her

Løbeklinik i Odense

Få en grundig undersøgelse af din løbeskade.

Flere og flere begynder at løbetræne. Det er en god og nem måde at motionere på, men for mange kan det desværre også udvikle sig til skader som f.eks. smerter i foden, løberknæ eller skinnebensbetændelse. For at undgå dette, eller at komme videre hvis du allerede har fået en skade, er det nødvendigt at blive tilset af en specialist på området.

Vi har gennem årene hjulpet mange løbere videre, og har en stor erfaring inden for området.

Ud over normal undersøgelser, tilbyder vi nu også en endnu mere dybdegående undersøgelse for løbere med tilbagevendende komplekse skader.

Grundig gennemgang af dine behov ift. løb

– er en grundig undersøgelse af de forhold der kan medføre en skade eller forringelse af dit løb. Den er beregnet til løberen der bliver ved med at få skader, eller den der ønsker at undgå det, og er mere detaljeret og målrettet end den almindelige undersøgelse

Der kigges på fodens stilling i landingen, hvilket kun er en mindre del af den påvirkning der sker under løb, og er derfor ikke brugbar til at vurdere fejlbelastning!

Årsagerne til løbeskader, kan findes flere steder i kroppen, også i områder hvor man ellers ikke har gener! Derfor vil du med “Komplet Løbeanalyse” få en grundig undersøgelse, for at finde frem til disse. Du skal derfor afsætte ca 1½ time til hele undersøgelsen.

En løbeanalyse består af:

  • Indledende samtale med fysioterapeuten. Du bliver spurgt ind til skadens omfang og opståen, dit løb og andre faktorer der kan have relevans. Denne information er vigtig i forhold til den videre undersøgelse og behandling.
  • Fysioterapeutisk undersøgelse af de forhold der er relevante i forhold til løb. Bla. svagheder eller ændret bevægelighed, der ikke vil kunne ses med det blotte øje. Der laves flere forskellige optagelser, både med og uden sko.

Gennemgang af undersøgelse og funktionelle fund: for at finde “problemområderne”. Fysioterapeuten analyserer fundene fra undersøgelsen. Du får forklaret og vist hvor der evt. er fejl, og hvad du kan gøre ved det.

  • Instruktion: Vi gennemgår hvilke øvelser der vil være relevante at lave, og kommer ind på hvad du kan arbejde med i dit løb. Dette afprøves og tilrettes evt på løbebåndet.
  • Behandling: Ved behov sammensættes et behandlingsforløb.
  • Slut rapport: Der udarbejdes en rapport, hvor de relevante fund noteres. Der vil desuden beskrives de øvelser du skal lave, samt hvilke ændringer du skal lave i din træning. Hvis du ønsker det, kan d efterfølgende få videoerne tilsendt.

Du bedes medbringe shorts (gerne tights) og dine løbesko. Nyindkøbte sko fra butikken kan evt. afprøves, for at finde ud af om de er de rette, inden de tages i brug udenfor.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad tilbyder en løbeklinik?

En løbeklinik er et tilbud til dig, som er engageret løber. Her får du den rigtige fysioterapeutiske sparring med en eskpert, som har specialiseret sig over mange år i at vejlede, udrede, behandle og træne løbere fra begynderniveau til eliten. Formålet med et forløb på en løbeklinik er at undgå eller behandle skader og øge præstation og niveau i din løbeaktivitet. Dette gøres både gennem undersøgelse, løbeanalyse på løbebånd eller i fri natur, niveau og målsætning afstemning, trænings tilpasning og sammensætning til netop dig og dit løbe behov.